No me molestes, mamà, que estoy aprendiendo (Redes 2.0)

La educación en valores, Juan Mele

dilluns, 9 d’abril de 2012

INICIEM UN CAMÍ

 Benvolguts pares i mares, iniciem aquest blog 
EL RACÓ DE LA FAMÍLIA 
en el que volem fer-vos partícips d'articles, informacions, temes d'actualitat referent al món de l'educació i que ens poden ajudar a vosaltres pares i mares i a nosaltres mestres en la tasca d'educar als vostres fills i filles.

Comencem un tema d'actualitat: la SEGURETAT A INTERNET.  L'ordinador, màquina instaurada ja a totes les llars, obre la finestra a Internet, on podem trobar  jocs educatius, informació, comunicació, recursos, que ens ajuda des de programar les vacances fins a trobar aquella botiga on comprar el capritx desitjat... i també en la tasca diària dels nens i nenes. 
Però alhora també, es pot convertir en una "finestra" en la que qualsevol pot entrar en la nostra vida a través de les xarxes socials, xats, fòrums...., amb el que es publica, les fotografies que s'hi poden ajuntar. De vegades, de forma confiada, es donen detalls particulars, familiars, o es "pengen" fotografies (que en pocs segons poden donar la volta al món) que algú pot manipular o utilitzar en benefici propi.

Cal doncs ser previsors, prendre mesures de seguretat, i educar als nostres nens i nenes en la utilització dels recursos que ens ofereix internet, fer-ne un bon ús i aprofitar al màxim els seus recursos educatius. Aquest blog i els que hem creat en són un exemple. Aquí hi hem col·locat uns vídeos que ens poden ajudar a reflexionar sobre el tema.

Esperem que fem, entre tots, d'aquest blog un nou recurs que sigui del vostre interès i que el pugueu utilitzar i participar-hi tant com vulgueu. Esperem els vostres comentaris i les vostres propostes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sor Montserrat del Pozo

Precaució a Internet

Prevenció

10 claus per navegar per internet